חשיבות צריכת סיבים בתזונת הרזיה
אכילת סיבים קשורה לסיכון נמוך של מחלות לב, שבץ, סוכרת וסרטן המעי. ההנחיה העולמית ביולי 2015 ממליצה על כמות נדרשת כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה של 30 גרם ליממה. הצריכה הממוצעת במבוגרים עומדת בסך הכל על כ- 18 גרם ליממה ולכן חייבת להימצא דרך להגדלת הצריכה ובעיקר בתכניות הרזיה.
לדוגמה שתי פרוסות עבות של לחם קלוי מקמח מלא יעניקו כ- 6.5 גרם סיבים כוס קטנה של שייק פרות ייתנו כ- 1.5 גרם וישלימו כ- 7.5 גרם סיבים. תפוח אדמה גדול אפוי בתנור עם הקליפה 6.2 גרם, תפוח 1.2 גרם, סלט ירקות מעורב כ- עגבנייה, מלפפון, פלפל עם בצל ותבלינים יוסיפו עוד כ- 13 גרם של סיבים. ירקות מבושלים ( מאודים ) של ברוקולי, כרובית, אפונה יכולים להכיל כ – 10 גרם וקומץ נוסף של אגוזים יכול להשלים עוד 3 גרם. כפי שניתן לראות ניתן בקלות להגיע למכסה המומלצת ודרך אגב, רובם של המזונות הארוזים, מצוידים בתווית תזונה המעידה על כמות הסיבים במזון.
יקי שגב