תפיסות מוטעות
לא אחת אני נתקל בתפיסות מוטעות של מטופלות בנושאי ההרזיה. התפיסות מעוגנות היטב ורציניות למדי וקשה לשכנען בדבר אי אמתותן. במקרים רבים הן מנסות לשכנע על פי ניסיונות חברותיהן.
תפיסות אלו יכולות להשפיע לא רק על משקלו של הפרט, אלא גם על בריאותו הכללית. ככל שתדעו יותר, כך גדל הסיכוי שתצליחו להפחית בהצלחה רבה ממשקלכן.
תפיסה מוטעית ושכיחה היא במזונות שכותרתן "דל שומן" והן חסרי קלוריות. מזונות דלי שומן אכן עשויים להיות נמוכים במספרן המובלט 0% שומן אולם, הם מכילים בתוכן פחמימות המגדילים את הסך הקלורי. חשוב על כן לבדוק את תוויות התזונה על חבילות המזון, על מנת לקבוע את הכמות המדויקת של הפחמימות/סוכרים למנה.
רובן סוברות כי מזון מהיר ברשתות השונות כהמבורגר ודומיו הוא רע מטבעו ולא ניתן לצרוך ממנו תוך ביצוע הרזיה. עם זאת, אם עומדים על המשמר ומודעים לכמות ונפח המנה לא הסוג – אפשר בהחלט להתענג מידי פעם על ארוחה בחוץ.
טעות שכיחה היא בצריכת סלטים ובעיקר סלט יווני או ישראלי. ירקות טריים מכילים פחמימות ובתוספת רטביי לייט למיניהם הופכים דלק ליצירת אנרגיה למספר שעות לא מבוטל.
משקאות דלי קלוריות למרות כותרתן "קלוריה אחת" הינן כוהל אתילי הגורם להאטת הירידה עקב עליית הפחמימות ב 30% הנותרת למשך מספר שעות על חשבון צריכת ממחסני השומן. הדבר נוגע גם לגומי לעיסה, לאבקות חלב, שוקו, גלידות ושלגוני קרח דלי סוכר, מרקים דלי קלוריות ובעיקר משקאות כנס קפה או קפה הפוך ברשתות השונות.
אחרי הכול ניתן בהחלט לצרוך מזון שאוהבים – בתנאי שיילקח במתינות ובמשורה.
יקי שגב