חשיבות הדיווח על חריגת מזונות בתפריט ההרזיה
רובן אינן אומרות את האמת וזאת כדי להימנע מהשלכותיו. הנתון הסטטיסטי הראה כי למעלה מ- 80% מ "היורדות" הסתירו את האמת כאשר נתבקשו להסביר את עליית משקלן שאינה אמורה להתרחש ( 100 – 300 גרם ) במהלך הביקורות במרפאה.
מחד הן מייפות, משמיטות ונוטות להגזים על אירועים שפקדו אותן כדי לתרץ את הסטייה מהתפריט, ומצד שני הן מפילות את האשמה על המבנה הפיזיולוגי של גופן והכל כדי להצדיק את מעשיהן.
מדוע החשיבות לדווח על סיבת העלייה ?
הטיפול במרפאה בנוי בבסיסו בהכתבת תפריט מידי יום על פי הפחתת המשקל היומית והן, על פי חישוב מתמטי של ערך קלורי, פחמימות, שומן וחלבון. כמויות מתוכננות אלו מותאמות אישית לחילוף החומרים האמתי של היורדת ואינן עשויות בשום מקרה לגרום לעליית משקל.
דוגמה קלסית לתפישת החשיבות בדיווח אמת, היא התרחשות של אירוע בלתי צפוי (במובן החיובי של אירוע ) שבעקבותיו "במודע" נגרמה הפרה בערכי התפריט עקב סיבות שאינן סיבות.
התוספת ושינוי המרכיבים הלא צפויים, יגרמו לאספקת אנרגיה החורגת מהתפריט המקורי ויביאו להפחתה בצריכת השומן ממחסני הרזרבה. במקרים חריגים רמת הסוכרים הגבוהה כל כך עלולה להוביל לעליית משקל בבוקרו של יום המחרת .
מתוך כך, קיימת חשיבות רבה לסוגי המזון ששונו בתפריט, הדיווח עליהן יבטיח תיקון מהיר תוך שעות ספורות אי ידיעתן יביא לקריסת רצף ירידת המשקל וחזרה לאחור.
במהלך השנים ניסינו לא אחת להפיח ב "יורדות" אומץ לדיווח חופשי והוגן, לשכנען ביתרונות הגלומים בדיווחי אמת והשלכותיהן להמשך ההרזיה, אך חרף כל המאמצים לא הצלחנו בכך.
האגו כנראה חשוב יותר.
יקי שגב