הפחתת המשקל אטית ?
סביר להניח שצריכת הקפה היומית שלך אשמה
אינך יכולה להתחיל את היום בלי כוס הקפה , אבל האם ידעת שכוס הקפה ואלה שאחריו יכולים להפוך לבעייתיים בהרזיה? בעצם זה לא הקפה עצמו שאשם, אלה התוספות כחלב שמנת, סוכר, חומרי טעם כווניל והכל להעצים את טעמו.
תרבות שתיית הקפה ברשתות השונות מהווה מכשול בהפחתת משקל בתכניות הרזיה. העדפת שתיית קפה על פני אכילה לא בהכרח יגרמו להפסד קלוריות אלא להפך, כוס קפה אחד עלול לעלות לך ב כ- 300 קק"ל ואלה אינן רק הקלוריות אלא איכות הדלק שתשמש ליצירת אנרגיה על חשבון הצריכה ממחסני השומן.
בחרנו בשלושה סוגי קפה שכיחים, כדי לחקור את השפעתם על קצב חילוף החומרים האמתי וניצול האנרגיה הנובעת מהן. המחקר נערך על כוסות קפה שהוכנו על ידי 2 רשתות מובילות בכמות של 200 מיליליטר ( ספל אחד ), כמות המקובלת ברשתות השונות.
הבדיקה נערכה על 3 מטופלות, גיל ממוצע 39.0 שנים, משקל ממוצע 72.0 ק"ג , ירידה ממוצעת 5.800 ק"ג, חילוף חומרים אמתי ממוצע 1390 קק"ל/24 ש'.
בתחקיר נעזרנו בערכים תזונתיים המבוססים על פי מסד הנתונים של משרד החקלאות האמריקאי USDA .
סוגי הקפה שנבחרו :
לאטה – אספרסו עם חלב חם ללא קצף 130 קק"ל, 7.0 גר שומן 11.0 גרם פחמימות ו- 8.0 גרם חלבון .
קפוצ'ינו – ( הפוך ) חלב חם ומוקצף המוסף לאספרסו 148 קק"ל, 8.0 גרם שומן ,כ- 12.0 גרם פחמימות ו- 9.0 גרם חלבון .
אספרסו – מנה של 59.0 גרם ( כוס קטנה ) קק"ל 1.0 שומן 0.11 גרם פחמימות 0 חלבון 0.07 גרם .
מסקנות
1. קצב חילוף החומרים האמתי עלה בכל שלוש הנבדקות בממוצע ב- 12% במהלך 2 שעות הניטור והמסקנה שקפאין אכן גורם לעליית חילוף החומרים האמתי.
2. בניטור שתיית קפה "לאטה" רמת הפחמימות זינקה לרמה גבוהה כ- 25% יצירת האנרגיה עברה מרזרבות השומן אל הפחמימות וצריכת השומן צנחה ל –75%.
3. בניטור שתיית קפה "קפוצ'ינו" רמת הפחמימות זינקה לרמה עצומה של 37% יצירת האנרגיה עברה מרזרבות השומן אל הפחמימות וצריכת השומן צנחה ל63% .
4. בניטור שתיית "אספרסו" ללא חלב וללא סוכר נמצא הקפה הדל ביותר בקלוריות והחשוב מכל, הצריכה מרזרבות השומן נותרה גבוהה כ- 88% .
שתיית קפה ברשתות גרמה לא פעם בתכנית ההרזיה להאטות משמעותיות בהפחתת המשקל כל שכן, למפח הנפש שהתלווה אליו.
יקי שגב