האטה או עצירת ירידת המשקל בחודשי החורף
האטות חוזרות בהפחתת משקל במהלך חודשי החורף במרפאה, היו מתמיד ריטואל עונתי. זה לא לגמרי היה ברור אם הרצון הזה לאכול יותר במהלך החורף הוא אינסטינקט כדי לשרוד את מזג האוויר הקר, או עקב צריכת מזונות העשירים בשומן וקלוריות והזמינים יותר בעונת החורף. בקשות נשנות וחוזרות לשינויים בתפריטי ההרזיה לתבשילים ומרקים בעתות הקור, לימדו כמה מן הסיבות העיקריות לתופעה :
טמפרטורה – מזג אוויר קר מוביל לירידת חום הגוף, אכילה/לעיסה ובעיקר תבשילים ונוזלים חמים כמרקים יוצרים חום פנימי מהיר הגורם לעליית חום גוף.
אור השמש – שעות אור מועטות ובעיקר לאלו הסובלות גם ממחסור בוויטמין D גורמות להפחתה ברמת הסֶרוֹטוֹנִין העָצָב האחראי על חום הגוף, מצב הרוח והתיאבון העלאת רמתו לתקין היא צריכת דגנים ופחמימות איכותיים המבטלים את התסמינים.
פנאי – בחודשי הקיץ הנהירה לחופים ולטיולים בשיאה לעומתה בחודשי החורף הימים הולכים ומתקצרים, הישיבה וההתכרבלות מביאים לחילוף חומרים נמוך יותר ושעמום גרידא מביא לחיפוש "מזון מנחם" .
המיתוס – האמונה שבחורף תמיד נעלה במשקלנו אינה נכונה ביסודה, אכילת יתר – היא הכישלון. במצב רוח רע יש שיבחרו בשוקולד מנחם ואחרים מתוך מודעות יבחרו בתותים.
לסיכום – עכשיו שאת יודעת כמה מן הסיבות העיקריות עלייך למזער את התרחישים שיובילו לאכילת יתר, מוטיבציה עצמית היא המפתח ובואי נודה על האמת, התסכול ומפח הנפש מעליית המשקל – קשה יותר.
יקי שגב